anasayfa hakkımızda programlar referanslar iletişim
Programlar
Paket Programlarımız
  •  GERİ
    SterİZLEN Sterilizasyon Aşama Takip

    STERİLİZASYON

    Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine “sterilizasyon” denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmektedir. Bu işlemi hafif, orta ve ileri derecede sterilizasyon gibi ayırma imkanı yoktur. Bu işlem sonucunda sporsuz bakteriler, virüsler, mantarlar gibi tüm mikroorganizmalar ortadan kaldırılır. Sterilizasyon ya yapılmıştır ya da yapılmamıştır. Bu işlemin dereceleri ya da uygulama farklılıkları yoktur. Amaç ortamdan tüm mikroorganizmaların kaldırılmasıdır.

    Sterilizasyon işlemi uygulanan maddeler ve aletler için bu işlemin tamamlanması sonucu tanımlama için STERİL kelimesi kullanılır. Steril olan bir ortama mikropların bulaşmasına “Kontaminasyon” adı verilir. Bu yüzden sterilize edilmiş aletler, paketleri açılır-açılmaz kullanılmalıdır. Bir ortam mikrop içeriyorsa SEPTİK, içermiyorsa ASEPTİK ortak olarak tanımlanır. Ameliyat gibi tıbbi işlemler aseptik ortamlarda yapılır.

    Basınçlı buhar sterilizasyon yöntemimizde; belli bir sıcaklıktaki doymuş buhar daha soğuk bir malzeme ile karşılaştığında hemen malzeme üzerinde yoğunlaşır. Yoğunlaşma sırasında ergime ısısını malzemeye verir ve malzeme hızla buharın sıcaklığına ulaşır. Bu sırada malzeme üzerinde oluşan ince su tabakası da mikroorganizmalar üzerine öldürücü etkiyi sağlar. Doymuş buhar; ısı derecesi, süresi ve basınç olmak üzere üç faktör sterilizasyon işlemini etkiler.

    Genel Özellikler

    1… Buhar Sterilizatörlerinin; eğitilmiş, sertifikalandırılmış ve resmi olarak görevlendirilmiş hastane personeli veya yetkili kişiler tarafından kullanılması en önemli unsurlardan bir tanesidir. Diğer bir unsur ise; Kaliteli Buhar elde etmek için buhar kazanına yumuşak suyun basılmasıdır. Saf buhar elde etmek amaçlı kullanılan bu sistemlerde kullanılacak suyun kalitesinin 3 Alman veya 5,34 Fransız sertliğinde olması çok önemlidir. Diğer bir ifadeleyle kullanılacak suyun Ph değeri; kondens dönüşü 10,3-11,7 olmalıdır. Teknolojik sistemlerde kullanılan buharların (Islak Buhar / Doymuş Buhar / Kızgın Buhar) sıcaklık ve basınç değerlerinde proses için hangi uygun buhar isteniyorsa o üretilmiş olur. Bu ısılarda; su içinde bulunan serbest hidrojen ve oksijen açığa çıkar. Su içerisindeki mineraller de su yumuşatmada giderildiği için bu sayede kaliteli buhar elde edilmiş olur.

    2… Buhar Sterilizatörlerimizin Kayar Kapaklı Modellerinde; sterilizasyon odası kapısının açılıp-kapanmasında Havalı (Pnömatik) Kayar Sistemler veya Elektrikli Motor Kayar Sistemler kullanıldığı gibi; tercihe göre, cihazın kapısının açılması ve kapanması otomatik çalışmada bir ayak pedalı ile, elle çalışmada ise, kapı üzerindeki bir tutamak vasıtasıyla da yapılabilmektedir. Acil durumlarda cihazda acil durum kapı açma mekanizması mevcuttur. Sterilizasyon odasının kapısı açıkken cihazın herhangi bir sterilizasyon programını başlatması engellenmiştir. Sterilizasyon odasındaki basıncın 0,12 Atmosfer Basıncı değerinden fazla olması halinde kompütör kapının açılmasına izin vermemektedir. Kapağın elektrikli ve havalı çalışma sisteminde; tam sızdırmazlık özelliğindeki kapı contası sayesinde, kapak buhar gücü veya hava ile ittirilerek emniyetli bir çalışma temin edilmiştir. Kapak contası, vulkanize edilmiş ısıya dayanıklı silikon malzemeden yapılmış olup, her türlü solüsyon buharlarına karşı dayanıklı olmasının yanısıra hiçbir parçayı sökmeden kolayca sökülüp takılabilmektedir.

    3… Kayar kapaklı (Yukarı-Aşağı / Sağdan-Sola hareketli) Modellerde; istenildiğinde kapağın kapanması ve açılması, ana kumanda ünitesi tarafından program başlaması ve bitmesi esnasında otomatik olarak açılıp kapatılabilmektedir. Sistemde yer alan kayar kapak, otomatik olarak kapatılıp açılabildiği gibi, istenildiğinde kontrol ünitesinde yer alan tuşlara dokunularak sterilizasyon işlemi dışında MANUEL olarak da kullanıcı tarafından açılıp kapatılabilmektedir. Kapak kapanırken üzerine herhangi bir objenin gelmesi durumunda, güvenlik nedeniyle kapak durup otomatik olarak tekrar açılmaktadır. Kapak kapandığında güvenlik için bir mekanik kilidi de mevcut olup, bu kilidin durumu da ekrandan izlenebilmektedir.

    4… Cihazın basınca maruz kalan sterilizasyon odası(Kazan=Hücre=Kabin), kapak aksamları ve buhar jeneratörü, uluslaraarsı Basınçlı Kaplar Direktiflerine uygun olarak “6mm kalınlıkta AISI 316L Kalite Paslanmaz Çelik Malzemeden” imal edilmektedir. Hücre, tercihe bağlı olarak “316 Ti Kalite Paslanmaz Çelik Malzemeden de” üretilebilmektedir. Ayrıca sterilizasyon odasında paslanmayı ve çizilmezliği sağlamak için “POLİSAJ” yüzey işlemi gerçekleştirilmektedir. Buhar kazan ve kapısı paslanmaya ve deformasyona karşı garantilidir. Otoklav kazanı, su kaybına maruz kalabilecek yüzeyler ile ısı alanları tümüyle CFC (kloroflorokarbon) içermeyen ve klorinsiz izolasyon maddesi ile izole edilmiştir. Bu sayede daha yüksek enerji ve su tasarrufu sağlayarak çevreyi koruyan ileri teknoloji ürünü yapısı ile işlem sürelerini kısaltarak hastaneler ve diğer kullanıcılar için ekonomik olma özelliğini taşımaktadır.

    5… Sterilizasyon odası ısısının çabuk düşmemesi için etrafı tamamen buharla ısıtılan bir buhar gömleği (cidar=ceket) ile çevrelenmiş olmasının yanısıra mineral yün ile izole edilmiş ve üzeri alüminyum levha ile kaplanmıştır. Kayar kapaklı modellerimizin kapısı da aynı izolasyon malzemesi ile izole edilmiş ve üzeri de paslanmaz çelik levha ile kaplanmıştır. Bu sayede dış yüzey ısısı 50oC’yi geçmemektedir. Cihaz kazan ve jeneratörü EN13445-2 standardına uygun oalrak üretilmekte olup, 97/23/EEC Basınç Ekipmanları Direktiflerine göre onaylanmış olan kuruluşun CE işaretini taşımaktadır. Buhar gömleği, 3 mm kalınlıkta AISI 316L (tercihe göre AISI 316Ti) Kalite Paslanmaz Çelik Malzemeden imal edilmektedir.

    6… Üretimlerini yapmakta olduğumuz buharlı sterilizatör cihazlarımızda; yoğunlaşan suyu toplayarak Su Tasarrufu sağlayan sistemizde; yoğuşan buharın termodinamik buhar kapanlarından (sondenstoplardan) geçerek sıvı bir halde 90oC-95oC arasında bir ısı ile kondens toplama tankına dönüp, tekrar bu kondens suyun kazanan besi pompaları ile ihtiyaca göre buhar kazanına gönderilmesi ve bu suyun yeniden buhar olarak prosesteki işlevini yerine getirmesi ile istenilen sonuç alınır. Bu sistem içerisinde yoğunlaşan suyu atabilecek KONDENSTOP SİSTEMİ mevcuttur.

    7… Cihaz sterilizasyon odasına giren buharın hücre içerisinde bulunan steril edilecek malzemelere eşit olarak dağılmasını sağlamak için hücrenin yan yüzeyinde buhar türbilasyon sacı bulunmaktadır. Sterilizasyon odasının ısısı, ayarlanan değerden 1,1oC’ye düşmesi durumunda sterilizasyon süresi otomatik olarak yeniden başlar ve durum cihaz tarafından ses ve ışıkla ikaz edilerek kaydedilir. Hücre ve ceket basınçları ayrı ayrı basınç transmitterleri ile kontrol ve kumanda edilmekte olup, basınç istenilen limitlerin dışına çıktığında cihaz kullanıcıyı sesli ve ışıklı olarak uyarmaktadır.

    8… Sterilizasyon odasının ısısı; Ön vakumlu çalışma hallerinde: 121oC-132oC-133oC-134oC değerlerinden herhangi birine; Yerçekimli (Gravitiy) çalışma hallerinde: 131oC ile 141oC arasında herhangi bir değere; Ekspres çalışma hallerinde: 132oC-133oC-134oC-141oC değerlerinden herhangi birine; Ani çalışmalarda:132oC-141oC arasındaki istenilen değerlere ve Likit(Sıvı) sterilizasyonu çalışma hallerinde de: 100oC-125oC arasındaki değerlerden herhangi birine ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Sterilizasyon ve kurutma süreleri için de 0-99 dakika arasında arzu edilen değerler seçilebilmektedir.

    9… Cihaz elektrikle çalışan ve sterilizasyon hücresine buhar sağlayan bir jeneratöre sahip olup bu jeneratör, cihazın sterilizasyon odası hacmi elektriksel güç faktörüne bağlı olarak “50 – 70 Litre arasında üretilmekte ve gücü 20 – 60 KW arasında değişmektedir. Buhar jeneratörü otomatik olarak çalışmakta olup “SIVI SEVİYE ROLESİ” ile üç elektrodlu sıvı seviye kontrolü sağlanarak emniyetli bir çalışma temin edilmiştir.

    10… Sıvı Seviye Rolesi Çalışma Prensibine ise: tamamen elektronik sistemli olup, yüksek sıcaklık ve yüksek basınç sistemlerinde en ideal yöntem olarak değerlendirilmiştir. İnsan sağlığı için herhangi bir tehdit ve tehlike oluşturmamaktadır. Sıvı seviye rolesinin çalışma direnci aralığı: 5-100 Kiloohm arasında ayarlanabilmektedir. Cihazın kapasitesine göre belirtilen direnç aralığı değerleri ayarlanarak SIVI SEVİYESİ kontrol edilmektedir. Bu har jeneratöründe, sterilizasyon odasında istenen buhar basıncından daha yüksek basınçta buhar üretilmekte olup, buhar jeneratörü ve su deposundaki su seviyesi elektronik olarak kontrol edilmekte ve hiçbir şekilde “elektrik verilerek su üzerinde kısa devre yapmak suretiyle su seviyesini tespit etme yoluna gidilmemektedir.”

    11… Buhar jeneratöründe otoklav cihazı kapasitesine uygun güçte olmak üzere ayrı flanşlarla ayrı ayrı monte edilmiş rezistanslar mevcut olup, rezistansın bağlanmış olduğu flanş paslanmaz çelik veya sarı mazlemeden imal edilmiştir. Buhar jeneratöründe kaynayan suyun oluşturduğu dalgalanmalardan su seviye problerının etkilenmemesi içn problar jeneratörden ayrı bir kutuda bulunmaktadır. Su seviye prob kutusu AISI 304 Kalite Paslanmaz Çelik Malzemeden imal edilmiştir. Buhar jeneratöründe su seviyesi bu sayede otomatik olarak kontrol edilmekte olup su seviyesinin belirli bir seviyeden düşük olması veya su kesilmesi durumunda sistem derhal ısıtıcıları devreden çıkararak sistemi koruma altına almaktadır.

    12… Cihazın üzerinde cihazın kapasitesine uygun CE sertifikasına sahip VAKUM POMPASI bulunmaktadır. Cihaz sterilizasyon süresini kısaltan bir ön vakum sistemine sahip olup, vakum sayısı kullanıcı tarafından seçilebilmektedir. Cihazda vakum işlemi su bilezikli vakum pompasıyla sağlanmakta ve cihazın kapasitesine uygun olarak sıvı halkalı vakum pompası kullanılmaktadır. Vakum pompası fraksiyonel vakum yapabilecek bir kapasitede olup bu pompayla yüksek vakum gücü elde edilmektedir.

    13… Cihazın vakum sisteminde; elektrik motoru, su veya vakum pompası gibi mekanik aksamlar kullanılmamakla beraber tercihe göre, vakumun statik enjektör sistemi ile de yapılabildiği üretim sistemi de sahibiz.

    14… Otoklav Cihazında; kurutma safhasının sonunda negatif basıncı atmosfer basıncına getiren VAKUM KIRICI bir sistem mevcut olup bu sistemde, 0,2 mikronmetreden büyük partikülleri %99 oranında süzen bir HEPAFİLİTREYE sahiptir. Cihazın kurutma aşamasında kullanıldığı hava 0,2 mikronmetrelik steril bir filitreden geçerek kullanılmaktadır.

    15… Cihazda hava algılayıcısı (dedektörü) mevcut olup, hücre içerisinde hava kaçağı olduğu takdirde işlem otomatik oalark durmakta ve kullanıcı ikaz sesiyele uyarılmaktadır.

    16… Cihazın konstrüksiyonu (Dış Gövdesi ve İskeleti); “AISI 304 Kalite Paslanmaz Çelikten veya Elektrostatik profilden” imal edilmektedir. Bütün cihaz kompanentleri bu kasa üzerine monte edilmiş ve kolay servis verilebilir konumdadır. Su ve buhar hatlarındaki tüm valf ve borular “AISI 304 Kalite Paslanmaz Çelik ve sarı bakırdan” üretilmiştir. Sistemde; iyi bir sterilizasyon ve sızdırmazlık sağlamak için cihaza uygun havalı ve elektrikli selenoid valfler kullanılmıştır.

    Elektriksel Özellikler

    1… Otoklav Cihazı; 230-400 VAC(+-%10), 50 Hz(+-%3) gerilim ile çalışmakta olup, 20-30-40-50-60 KW’lık güç potansiyeline sahip doymuş buharla sterilizasyon yapan tam otomatik kontrollü bir cihazdır. Cihaz TÜRKİYE elektrik şebekesi standartlarına uygun olarak imal edilmiş olup, herhangi bir ilave transformatör gerektirmemektedir.

    2… Cihazda power supply ünitesi (Güç Devresi) kullanılmaktadır. Cihaz kısa devre korumalı olup kullanıcı akım kaçağından korunmaktadır. Cihaz oluşabilecek elektrik kesilmeleri halinde sterilizasyon parametrelerini (cihazın yanında bir merkezi bilgisayar sistemi varsa) 10 yıla kadar, aksi takdirde 5 yıla kadar hafızasında tutabilen ve bu suretle yapılamsı istenilen sterilizasyonun tamamlanabilmesini sağlayan dahili batarya sistemine sahiptir. Şarj edilmesi gerekmeyecek olan bu batarya hiç bir şekilde bağlantısı kesilmeyecek ve haricen ulaşılamayacak şekilde cihazın elektronik hafıza entegre devresi içerisinde montelidir. veriler kontrol paneli üzerindeki ram içerisinde kaydedilip saklanabilmektedir. Elektrik kesilmesi halinde içinde bulunulan döngü aynen tutulmakta, elektrik geldiğinde ise şartlara bağlı ve otomatik olarak başlangıca dönülebilmekte ve işlemlere devam edilebilmektedir.

    3… Elektrik kesintilerinde sterilizasyon odasındaki basınç ve ısı değerleri okunup atmosfer basıncına dönülebilmektedir. Cihaz çalışırken ısı ve basınç regülasyonu olmaktadır.

    Sterilizasyon Kontrol Sistemi

    1… Cihazın kontrol sistemi; tüm sterilizasyon işlemlerini ve bu işlemlerin tüm safhalarını kontrol ve kumanda etmekte olup, kontrol sistemi tamamen otomatiktir. Cihazda tüm işlevleri takip etmek üzere PLC veya Mikroişlemci dokunmatik ekran sistemli kontrol panelleri mevcuttur. Cihazlarımızın çalışması, sterilizasyon safhalarının izlenmesi ve belleğine kayıt edilmesi PLC veya Mikroişlemci Sistem ile kontrol edilmektedir. Programlama esnasında seçilen değerler, kontrol kabini üzerindeki grafik ekrandan izlenebilmekte, istenildiğinde değiştirilebilmekte ve kaydedilebilmektedir. PLC sistemli ürünlerimizin ekranında bütün basınç ölçümleri, elektronik basınç transdüseri yolu ile hassas oalark yapıldığı için preostat veya basınç anahtarı kullanılmamıştır. Elektronik kontrol ünitesinin plan, program, tasarım ve üretimi firmamıza aittir. LCD ekranı dokunmatik, renkli TFT olup CE belgelidir. Ayrıca kontrol ünitesi elektromanyetik uyumluluk test raporları TSE onaylıdır.

    2… Mikroişlemci kontrollü ana kumanda sistemi EN 285 Uluslararası Sterilizasyon Standardına uygun olarak hazırlanmış ve valide edilmiş yandaki programlar yeralmıştır: *Bowie-Dick Test Programı *Kaçak Hava (Leak) Test programı *121-125 oC Kauçuk Malzeme Programı *121oC Likit (Sıvı) Program *134oC Katı Malzeme Programı *134oC Tekstil Malzeme Programı *Yer Çekimi programı *Özel Program seçenekleri mevcuttur.

    3… Cihazın özel programda çalışması vakumlu/vakumsuz olarak seçilebilmektedir. Kumanda ünitesinin ekran kontrastı ayarlanabilmektedir. Opsiyonel olarak cihazın kontrol paneli üzerinde ethernet bağlantısı (TCP/IP) olup bu sayede network ağına bağlanarak cihazın tüm fonksiyonları ve yapılan tüm sterilizasyon işlemleri herhangi bir bilgisayardan veya internet üzerinden gerekli yazılım yüklenerek izelnebilmektedir.

    4… Cihazın mikroişlemci kontrol sistemi, olası arızalarda kolayca müdahale edilebilir bir yapıda olup kısa bir zamanda çalışır vaziyete getirilebilmektedir. teknolojik değişikliğinde bir diz üstü bilgisayar aracılığı ile yeni programlar yüklenerek kalibrasyonu yapılmakatdır. Kontrol ünitesi hem sesli hem de yazılı olarak tüm hata bilgilerini kullanıcıya sunabilmektedir.

    5… PLC Sisteminde güvenlik elemanları sürekli olarak kontrol edilmekte olup, bir arıza veya normal çalışma gereksinimlerinde meydana gelebilecek herhangi bir uygunsuzluk durumunda kullanıcı ses ve ışıkla ikaz edilerek, arıza tespit edilip ne yapılması gerektiği ekranda kullanıcıya bildirilir.

    6… Sterilizasyon işlemi esnasında yandaki parametreler ekrandan rahatlıkla izlenebilmektedir: *Hangi Progarmın Kullanıldığı *Sterilizasyon Safhasının Adı ve Adım Numarası *Hücre Basınç Değeri *Hücre Isı Değeri *Sterilizasyon Safhasına Ait Zaman *Sterilizasyon İşlemine Ait Toplam Zaman *Oluşabilecek Herhangi Bir Hata Durumunda Hatanın Adı.

    7… Cihazımızda Avrupa standardı EN285:2006’ya göre buhar sterilizatörlerinde EN867-4 standardına uygun Bowie-Dick test kağıdındaki renk değişim testi ile homojen olmayan yandaki parametrelerin varlığı kontrol edilmektedir: *Vakum pompalama fonksiyonunun yetersizliği ve cihazda hava kalması *Otoklav ortamında potansiyel bir sızıntının varlığı *Aşırı ısıtılmış buhar veya damlacıkları içeren buharın varlığı *Yoğunlaşmayan gazların varlığı.

    8… Cihazın çalışma esnasında tarih, zamanlar, ısılar, basınçlar, sterilizasyon safhası, sterilizasyon safhası basınç zamanı, sterilizasyon safhasına ait özet vs. gibi tüm parametreler hem grafik ekrandan izlenebilmekte hem de sistemde sterilizasyon işlemelerinin yazdırılmasını sağlayan ve herhangi bir sarf malzemesine ihtiyaç duymayan thermal teknolojiye sahip 50 kolonlu alfanumerik yazıcısında bastırılarak print edilebilmektedir. Bu yazıcının özellikleri ve yazabildiği parametreler yandaki gibidir: *Tarih-Saat *Programın numarası ve adı *Ön vakum zamanı ve safha numarası *Sterilizasyon sıcaklığı *Sterilizasyon zamanı *Kurutma zamanı *Sistemde oluşabilecek hata mesajları *Sterilizasyon işlemi sonunda tarih-saatve toplam süre bilgileri.

    9… Cihaz kullanıcı tarafından istenildiği takdirde merkezi bilgisayar sistemelrine bağlanabilmekte olup bu bağlantı için cihazda RS232 çıkış soketi mevcuttur. Sistemdeki RS232 çıkışı sayesinde sistem istenildiğinde bir bilgisayara bağlanarak bu sayede sistemle beraber “VALİDASYON(Sistem takip)” programı çalıştırılabilmektedir.Cihazın çalışma esnasında gözlemlenebilecek tüm sterilizasyon safhaları ve parametreler RS232 çıkış soketi vasıtasıyla mobil bir yazıcıdan da belgelendirilebilmektedir.

    10…Medikal Cihaz Direktifi (93/42/EEC) kapsamında CE işaretine göre uluslararası buhar sterilizatörü standardı EN285:2006’ya göre uygun olarak herhangi bir çalışma programı sırasında cihazda kalite testi yapılarak test sonucunda yine standarda uygun oalrak yandaki parametrelerin kontrolü test çıktısı ile tespit edilebilmektedir: *Islak Buhar *Doymuş Buhar *Kızgın Buhar *Aşırı Isı *Hava Kaçağı *Seyreltme Değeri *Kuruluk Değeri.

    11…Otoklav cihazının sahip olduğu buhar kalitesi; Medikal Cihaz Direktifi (93/42/EEC) kapsamında CE işaretine göre uluslararası buhar sterilizatörü standardı EN285:2006’da tanımlanmış doymuş buharın kalitesi oranı özel buhar kalite test kiti ile ölçülerek bu oranı doğrulayan test raporları ile belgelendirilmektedir.

    12…Otoklav cihazının herhangi bir program çalışması sırasında hücre içerisinde olması gereken hava akış oranı, EN285:2006’da tanımlandığı şekliyle içerideki hava akış oranının standartta tanımlanandan fazla olmadığı doğrulayan testler gerçekleştirilmektedir.Cihazda bulunması zorunlu olan hava kaçak test programında hava kaçağı mb/dk cinsinden otomatik oalrak hesaplanıp sonuçEN285 standardına göre değerlendirilerek print edilmektedir.

    13…Cihazın tüm sterilizasyon işlemleri opsiyonel olarak; PLC veya Mikroişlemci Sistem kontrolünden bağımsız olarak MANUEL oalrak da gerçekleştirilebilmektedir. Kumanda panelinde sterilizasyon safhalarının her birisi için manuel kullanıma uygun bir tuş takımı bulunmaktadır.

    14…Cihazların üretim sonu aşamasında ETS (Elektronik Test Sistemi) işleminin yanısıra Elektriksel Güvenlik Test İşlemleri ile Biyolojik İndikatör Testi uygulanmaktadır. Elektronik test İşlemleri sonucunda yandaki parametrelerin varlığı kontrol edilebilmektedir: *Sterilizasyon odası içerisinde hava kalıp kalmadığı (Bowie-Dick Test) *Buhar penetrasyonu *Kaçak (Leak) / Sızıntı oran testi *Sterilizasyon parametre göstergeleri *Teşhis amaçlı yorumlar *Erken uyarı sistemi *Problem kaynağının tespiti *Aşırı ısıtılmış buhar olup olmadığı *Kalibrasyon kontrolü *Sulandırma faktörü / Hava kalıntı hesaplaması *Mühendislik testleri (Termometrik küçük ve tam yük testleri ile hava dedektör fonksiyon testi) *Data kayıtlarının saklanması *Ölüm eğrisinin elektronik hesaplanması fonksiyonları da yerine getirilmektedir.

    15…Elektriksel güvenlik Testleri yandaki bilgileri içermektedir: *Ana voltaj *Akım tüketim *İnsülasyon direnci *Koruyucu toprak direnci *Toprak sızıntı akımı *Hasta sızıntı akımı *Hasta destek akımı *Uygulama parçalarındaki ana hat *İkili kılavuz voltaj *İkili kılavuz sızıntı

    16…CE markasının ilgili 73/23/EEC düşük voltaj direktiflerine göre uygunluk beyanı teyid edilmiş olan Biyolojik İndikatör Test Cihazımız ile laboratuvar malzemeleri ve taşıyıcıları kapsamında “Biyolojik İndikatör Testleri” gerçekleştirilmektedir.

    Emniyet Özellikleri

    1… Cihazın emniyet sisteminde mevcut olan özellikleri yanda belirtilmiştir: *Su bittiğinde kullanıcıyı ikaz eden, gerektiğinde enerjiyi kesen sistem *Kapı açıkken ikaz eden ve kapı kapanana kadar programı başlatmayan sistem *Buhar yokken ikaz eden, buhar temin edilene kadar programı başlatmayan sistem *Sterilizasyon odasındaki basınç atmosfer basıncına düşmeden kapıyı açmayan sistem *Şebeke gerilimi düştüğünü bildiren ikaz sistemi *Yüksek basınç ikazı *Basınç algılama sensör hatası ikazı (Kablo kopukları, sensör bozulması gibi) *Isı algılama elemanı (Pt100) arızaları ekranda görülerek kullanıcı bilgilendirilmektedir.

    2… Otoklav sterilizasyon odası çalışma basıncı 3 bar, tasarım basıncı 3,5 bar, test basıncı ise 4,5 bardır.

    3… Otoklav kazanı ve buhar jeneratörünü aşırı basınç oluşması halinde buharın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan emniyet sistemi mevcuttur.

    4… Cihazın kapağının her an açılabilecek şekilde hücre içi basıncını kontrol altında tutabilen bir düzeneğe sahiptir. Cihazın kapak contasının basınç göstergesi de mevcuttur. Cihaz hiçi bir şekilde otoklav kapağı kapanmadan işlemini başlatmamaktadır.

    5… Cihazın işlem sonunda kapı contası, sterilizasyon kabini atmosfer basıncına gelinceye kadar sızdırmazlığı sağlayarak içeriye HEPAFİLİTRE’den geçmemiş havanın girmesini engellemektedir.

    6… Otoklav içi basınç ile atmosferik basınç arasında +-200 mb.lık basınç farkı olması durumunda otoklavın kapısı açılmamakta ve ikaz göstergeleri devreye girerek cihaz operatörünü uyarmaktadır.Acil durumlarda cihazda acil durum kapı açma mekanizması mevcuttur. Sterilizasyon odasındaki basıncın 0,13 atmosfer basıncı değerinde, vakumun ise 0,033 atmosfer basıncı değerinden fazla olması halinde kompütör kapının açılmasına izin vermemektedir.

    7… Otoklav kazanı ve buhar jeneratöründe aşırı basınç oluşması halinde buharın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan emniyet sistemi bulunmaktadır. Cihazda kullanılan emniyet valfleri CE işaretine ve belgesine sahiptir.

    STERİLİZASYON Nedir
    KİRLİ GİRİŞ
    YIKAMA
    PAKETLEME
    STERİLİZASYON
    DEPOLAMA
    PAKET TESLİM
    GENEL ÖZELLİKLER
    anasayfa hakkımızda programlar referanslar demo talebi özel çözümler iletişim İZLEN Yazılım © 2015, Tüm Hakları Saklıdır.